“Wat heb ik aan zo'n mooie webshop, als ik er niet méér mee verkoop?“

Omdat u niet alleen een webshop wilt, maar er ook méér mee wilt verkopen

Webshops zijn enorm populair. Steeds meer mensen kopen online.
Daarom is het erg verleidelijk om een webshop te beginnen, zelfs naast een fysieke winkel.

Maar wat komt er bij kijken en hoe pakt u het aan? Hoe komt u aan klanten en hoe genereert u conversie (betaalde aankopen)? Is uw ‘Nederlandse’ uitstraling wel aantrekkelijk voor een mogelijk internationaal publiek? En is verkopen via eBay of Marktplaats in uw geval misschien wel aantrekkelijker dan een eigen shop?

Een goede webshop heeft een uitstraling die aansluit bij de beleving van de doelgroep. Maar naast een passend ontwerp zijn er nog veel meer succesfactoren, zoals:

  • Betalingsmogelijkheden
  • Gemak van aankopen en afrekenen
  • Levertijden
  • Categorisatie van de producten

En dan hebben we het nog niet gehad over marketing/reclame, het logistieke proces inclusief integratie met het bedrijfssysteem (voor onder meer actuele voorraden), analyse van het surfgedrag op de webshop, uitstapmomenten, etc. Social media spelen ook een grote rol. Over uw producten wordt gepraat, positief of negatief. En daarop dient vaak gereageerd te worden. Hoe gaat u om met uw (potentiële) kopers?

Technische mogelijkheden zijn er voldoende. Voor iedere omzet is er een oplossing: een gespecialiseerde shop, zoals Magento of OpenCart? Of misschien een combinatie van een CMS met een shop-plugin? Iedere oplossing heeft voor- en nadelen.

JLink brengt in kaart wat echt belangrijk is voor uw bestaande of nieuwe webshop.