“Hoe kan ik social media voor mijn bedrijf zo inzetten dat ik er echt profijt van heb?“

Omdat u nu wel eens wilt weten wat u écht met social media kunt

Social media worden steeds belangrijker. Maar hoe profiteert u nu echt van die nieuwe wereld aan mogelijkheden?

Om dat te weten, moeten we allereerst een andere vraag beantwoorden: wat wilt u er precies mee bereiken?

Bij JLink vinden we namelijk dat middelen altijd moeten worden gekoppeld aan bedrijfsdoelstellingen.

Wilt u kennis verspreiden, producten presenteren, marketing onderzoek doen om beter te weten wat uw klanten bezig houdt? Of ziet u de aanwezigheid op social media gewoon als een mooi visitekaartje? Allemaal vragen die bepalend zijn voor de keuze. En keuze is er volop. Want er zijn meer online platformen dan de meeste mensen beseffen. Naast Twitter, Facebook en LinkedIN hebben we ook nog YouTube, Vimeo, Google+, Pinterest, Flickr, Tumblr, Picasa, Delicious, WordPress, Blogger, Wikipedia en nog veel meer. Elk platform heeft zijn eigen doelgroep. Het een is meer geschikt voor publicatie van foto’s, het ander voor teksten of video en steeds meer ook voor een combinatie.

Een andere belangrijke overweging betreft uw eigen organisatie. Hoe integreren we de verschillende platformen en social media in uw website en/of webshop? Wie kan er tijd voor vrij maken? Heeft die persoon de kennis om moeilijke vragen te beantwoorden? Welk imago wilt u uitstralen? Hoe minimaliseren we het risico van imagoschade? En als er toch schade optreedt, hoe reageren we daar direct op om erger te voorkomen?

JLink helpt u inzicht te krijgen in de mogelijkheden en de juiste keuzes te maken. Vervolgens verzorgen we ook het inrichten van de gekozen platforms en begeleiden we de implementatie.

JLink laat social media voor u werken.