“Op internet gevonden worden is toch zeker belangrijker dan op internet te vinden zijn?“

Omdat u op internet zo goed mogelijk vindbaar wilt zijn

Hoe onderscheid je je online? Dat is de belangrijkste vraag voor iedereen die op internet succesvol wil zijn.

Zoekmachines als Google zijn op zoek naar unieke content en waarderen het als bedrijven de moeite nemen zulke content te creëren.

Het devies is dus: zorg ervoor dat uw bedrijf of dienst opvalt.

Zorg ervoor dat men het ziet, dat erover gepraat wordt. Dat kan zelfs in combinatie met offline strategieën.

Een onmisbaar middel om de vindbaarheid te vergroten, is zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization). SEO is in feite een verzamelterm voor het analyseren en optimaliseren van bijvoorbeeld een website, webshop, of blog.

Om SEO echt effectief te maken, begint JLink bij het begin: wat moet er precies gevonden worden en waar? Zodra we deze vraag hebben beantwoord, doen we een nulpuntmeting, zodat we later kunnen zien wat er door optimalisatie is veranderd en hoe we eventueel kunnen bijsturen.

Voor de optimalisatie zelf kijken we niet alleen naar uw website of webshop (teksten, afbeeldingen en video’s) maar ook naar concurrenten die zich profileren met dezelfde producten/diensten. Verder zorgen we voor voldoende backlinks, want zoekmachines vinden het interessant als er veel wordt verwezen naar een website of webshop. Daarbij is het natuurlijk wel van belang wie of wat de verwijzing doet; een artikel in het lokale weekblad valt minder op dan een nieuwsfeit in het 8 uur-Journaal.

Verder gelden drie rotsvaste regels:

  • Content is king
  • Geduld is een schone zaak
  • Trucjes werken misschien tijdelijk, maar op de lange termijn laat Google zich niet foppen.

Met JLink wordt u gevonden op de juiste manier en door de juiste doelgroep.